Afwikkelen nalatenschap

Nalatenschap afwikkelen

Bent u als erfgenaam of executeur betrokken bij het afwikkelen van een nalatenschap? Dan merkt u al snel dat er direct na het overlijden heel veel op u afkomt. U krijgt te maken met wetten en regels waarvan u het bestaan niet kende.  Vervolgens moet u in korte tijd allerlei beslissingen nemen die grote gevolgen kunnen hebben. 

Bij de afwikkeling van een erfenis spelen vaak veel factoren een rol die een soepele en vlotte afwikkeling van de erfenis in de weg staan. Denk daarbij aan een lastig testament, grote financiële belangen, een negatieve nalatenschap, een lastige aangifte erfbelasting, emoties zoals verdriet en boosheid of een executeur die niet voldoende meewerkt.

Problemen die ik vaak tegenkom zijn: te snel de nalatenschap aanvaard waardoor een onjuiste keuze is gemaakt, onvolledig informeren door executeur (geen boedelbeschrijving opgemaakt), communicatieproblemen tussen partijen, onverwerkt verdriet uit het verleden en diverse juridische problemen bij de afwikkeling van de erfenis.     

Door op tijd deskundige hulp in te schakelen voorkomt u moeilijkheden en zorgt u ervoor dat de erfenis soepel en goed wordt afgewikkeld.

Als erfrecht specialist adviseert en begeleidt Mooi Nalaten erfgenamen, legatarissen, executeurs en andere betrokkenen bij de afwikkeling van een erfenis. Mooi Nalaten biedt ondersteuning aan op die onderdelen waar u zelf niet uit komt. U kunt er ook voor kiezen om de afwikkeling van de nalatenschap volledig uit handen te geven zodat u er geen omkijken meer naar heeft. Door gebruik te maken van een volmacht bepaalt u wat wij wel en niet gaan doen. 

Bent u tot executeur benoemd in een erfenis kijk dan op de pagina Executeur.

Door onze juridische kennis van het erfrecht worden wij ook regelmatig ingeschakeld voor het geven van een second opinion van een advocaat of een notaris. Ieder maatwerk is bespreekbaar. Wij vinden geen enkele vraag gek.

Mooi Nalaten geeft rust in moeilijke tijden.

Klanten waarderen mij

Linda heeft ons fantastisch geholpen met de nalatenschap van mijn moeder. Ze maakte zich de fiscale constructies snel eigen en kon daardoor accuraat de erfbelasting formulieren invullen. Ze is flexibel en denkt (proactief) mee.

Wat is belangrijk?

Meer weten?

Wilt u weten wat Mooi Nalaten voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op.

Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend.
Ik ben te bereiken via 06-36305919 of [email protected]

Scroll naar boven