Erfbelasting

Erfbelasting

Bij de afwikkeling van een erfenis krijgt u te maken met fiscale verplichtingen. Er moet voor de laatste keer een aangifte inkomstenbelasting worden gedaan en er moet een aangifte erfbelasting worden gedaan voor degene die iets uit de nalatenschap verkrijgen. Dit laatste wordt de erfbelasting genoemd. 

De aangifte erfbelasting is een complexe aangifte omdat u naast kennis van het erfrecht tevens kennis van de Successiewet 1956 moet hebben. De hoogte van de erfbelasting is afhankelijk van het geërfde bedrag en van uw relatie tot de overledene. Als u bijvoorbeeld erft van een tante betaalt u meer belasting, dan wanneer u erft van uw ouders. Daarnaast kent de Successiewet 1956 ook vrijstellingen per groep. Deze vrijstellingen zijn van invloed op uw verkrijging. Voor de tarieven en de vrijstellingen voor de erfbelasting kijk op mijn pagina Tarieven en vrijstellingen voor erfbelasting en schenkbelasting. 

Omdat wij kennis hebben van het erfrecht en van de Successiewet 1956 vullen wij de aangifte erfbelasting moeiteloos voor u in passen wij alle opties toe om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk erfbelasting wordt betaald.

Wilt u zo min mogelijk erfbelasting betalen, laat u dan adviseren en begeleiden door Mooi Nalaten. Wij hebben al een kwart eeuw ervaring met het verzorgen van complexe aangiften erfbelasting. Vraag vrijblijvend om een offerte voor het invullen en adviseren bij de aangifte erfbelasting. 

Klanten waarderen mij

Bij de aangifte erfbelasting in de nalatenschap van (schoon)zuster speelden een aantal zaken die moeilijkheden opleverden voor de nabestaanden. Linda van Mooi Nalaten heeft ons uitstekend geholpen met het invullen en indienen van de aangifte erfbelasting. Nadat de aanslag erfbelasting door de belastingdienst was opgelegd bleek dat de aanslag niet correct was opgelegd en heeft Linda een bezwaarschrift gemaakt voor de erfgenamen. Dit bezwaar heeft er uiteindelijk toe geleid dat de aanslag gecorrigeerd is en de erfgenamen de teveel betaalde erfbelasting hebben teruggekregen. Dank voor alles Zonder Mooi Nalaten was dit niet gelukt....

Wat is belangrijk?

Meer weten?

Wilt u weten wat Mooi Nalaten voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op.

Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend.
Ik ben te bereiken via 06-36305919 of [email protected]

Scroll naar boven