Mooi Nalaten als executeur

Mooi Nalaten als Executeur

Wilt u een professioneel executeur benoemen voor uw nalatenschap? Maar heeft u geen idee wie dit kan doen? Benoem Mooi Nalaten in uw testament als executeur en wij zorgen dat de afwikkeling verloopt zoals u het wilt. 

Een executeur is iemand die op verzoek van de overledene zorgt voor de afwikkeling van zijn nalatenschap. De benoeming van de executeur is in de wet geregeld. U kunt een executeur alleen maar benoemen in uw testament. Wettelijk gezien moet een executeur de nalatenschap afwikkelen. Dit betekent dat een executeur de goederen en bezittingen in kaart moet brengen én de schulden hiervan moet betalen. U kunt meerdere personen aanwijzen als executeur, ieder met een eigen functie. 

Er zijn drie soorten executeurs met ieder zijn eigen bevoegdheden. Deze worden aangeduid met sterren:

  1. Begrafenis executeur
  2. Beheersexecuteur
  3. Executeur afwikkelingsbewindvoerder

De meest voorkomende is de beheersexecuteur. Een beheersexecuteur en een executeur afwikkelingsbewindvoerder zijn verantwoordelijk voor het beheren van de goederen van de nalatenschap en het voldoen van de schulden. De executeur afwikkelingsbewindvoerder is daarnaast ook beschikkingsbevoegd. 

In principe kunt u iedereen benoemen als executeur. Zo kunt u ervoor kiezen om uw partner of vriend(in) aan te wijzen. U kunt er ook voor kiezen om een professionele executeur te benoemen. Het voordeel van een professionele executeur is dat de executeur emotionele afstand kan nemen en dat de executeur weet hoe hij moet omgaan met complexe juridische- en fiscale omstandigheden. Mooi Nalaten is aangesloten bij de Nederlandse Organisatie voor Executeurs (NOVEX) en Register Estate Planners (REP) en heeft veel ervaring als executeur

Bent u op zoek naar een executeur die kennis van zaken heeft en oog heeft voor familieverhoudingen neem dan nu vrijblijvend contact op met Mooi Nalaten voor een eerste kennismakingsgesprek bij u thuis in uw vertrouwde omgeving.

Klanten waarderen mij

Mijn tante had Mooi Nalaten als executeur benoemd in haar testament omdat zij wist dat er gevoeligheden lagen in de familie die narigheden konden brengen. Wij als familie waren erg blij met Mooi Nalaten als executeur. Omdat Mooi Nalaten kennis van zaken heeft konden de conflicten niet hoog oplopen en werd de nalatenschap zonder problemen afgewikkeld. Dat geeft rust in een moeilijke periode.

Wat is belangrijk?

Meer weten?

Wilt u weten wat Mooi Nalaten voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op. Ik ben te bereiken via 06-36305919 of [email protected]

Scroll naar boven