Mooi Nalaten in Goede Doelen Krant

Mooi Nalaten in Goede Doelen Krant

Afgelopen maand stond Mooi Nalaten met een stuk in de Goede Doelen Krant Utrecht en Amsterdam. 
Reden? Het benoemen van een executeur in een testament!

Veel mensen staan er niet bij stil wat de functie van executeur inhoud op het moment dat zij een executeur benoemen in hun testament. Ook niet in het geval de notaris hen uitlegt wat dit voor de executeur betekent.

In  mijn dagelijkse praktijk kom ik het vaak tegen dat de overledene een vriend of een goede buurman tot executeur heeft benoemd. Met de beste bedoelingen accepeert de buurman/ vriend die functie, maar de executeur loopt al snel vast. 

Problemen met de erfgenamen en/of  juridische en fiscale problemen zorgen voor emotie waardoor de gemoederen soms hoog oplopen. Als  executeur beland je in een situatie die niet gewild en gewenst is, maar waar je wel aansprakelijk voor bent.
In deze situaties kloppen executeurs voor ondersteuning bij mij aan. 
En natuurlijk kan ik ze dan helpen! Echter, ik moet eerst het vertrouwen van alle betrokkenen weer terugwinnen voordat ik kan gaan afwikkelen. Dat vertrouwen winnen kost soms veel tijd en energie. 
Dat is ook de reden dat ik vaak adviseer om direct een professional tot executeur te benoemen.
Door direct een onafhankelijk professional tot executeur te benoemen weten alle partijen direct waar ze aan toe zijn, wat er speelt en wat er verwacht mag worden van de executeur. Dat geeft duidelijkheid en rust in een moeilijke periode. 

Wilt u ook Mooi Nalaten tot executeur benoemen? 
Kijk dan hier Mooi Nalaten als executeur of Executeur Utrecht  om te zien wat Mooi Nalaten voor u kan betekenen. 

 

 

 

 

 

Scroll naar boven