Testament

Testament

Indien u geen testament maakt, bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn. In de meeste gevallen zijn dat partners en kinderen, ouders en/of broer(s) of zuster(s), oom en/of tante en neven en nichten. Wilt u uw erfenis anders verdelen of wilt u iemand uitsluiten, dan is het verstandig om een testament op te maken. 

In een testament bepaalt u wat er met uw geld en bezittingen gebeurt na uw overlijden en u kunt uw persoonlijke wensen alvast vastleggen. Bijvoorbeeld als u een kind heeft dat permanente zorg nodig heeft, indien u uw nieuwe partner niet zijnde uw echtgenoot wilt benoemen, indien u iets wilt nalaten aan een goed doel of indien u iemand wilt benoemen (executeur) die uw erfenis voor u afhandelt en/of de uitvaart voor u regelt.

Wilt u iemand benoemen tot executeur, maar heeft u niemand in uw omgeving die dit kan doen, dan is het mogelijk om Mooi Nalaten tot executeur te benoemen. Wilt u meer weten over Mooi Nalaten als executeur kijk dan ook bij Mooi Nalaten als executeur.

Een goed testament kan ook fiscale voordelen opleveren bij overlijden door optimaal gebruik te maken van de tarieven en vrijstellingen van de erfbelasting. Dat is wel zo fijn voor uw nabestaande(n). Om deze fiscale voordelen bij de erfenis te behalen is het belangrijk om uw persoonlijke situatie en uw wensen omtrent de erfenis te begrijpen.  

Omdat een goed testament altijd maatwerk is nemen wij de tijd voor uw persoonlijke situatie en adviseren u over een op te maken testament dat volledig aansluit bij uw wensen, zonder de fiscale belangen uit het oog te verliezen.

Wij vragen door waar de notaris stopt!

Wilt u meer weten, maak dan gebruik van de expertise van Mooi Nalaten door nu een afspraak te maken. Wij informeren en adviseren u graag. 

Klanten waarderen mij

Mooi Nalaten heeft voor ons een nalatenschapsplan gemaakt. Naast een schenkingsplan heeft zij onze wensen na overlijden verwoord in het plan. Dit is fijn omdat je het altijd kan nalezen. Linda is zeer kundig en helder in haar bewoordingen. Daarnaast is zij een prettig persoon.

Meer weten?

Wilt u weten wat Mooi Nalaten voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op.

Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend.
Ik ben te bereiken via 06-36305919 of [email protected]

Scroll naar boven