Zware vereffening

Zware vereffening

Naast de zogenaamde “lichte vereffening” bestaat ook de “zware vereffening”. Bij een zware vereffening wordt door de rechter een vereffenaar benoemd. 

Redenen voor een zware vereffening zijn bijvoorbeeld: 

  • de erfgenamen komen er samen niet uit;
  • niet alle erfgenamen zijn bekend waardoor de nalatenschap onbeheerd is;
  • de executeur is onvoldoende toegerust. 

Bij de zware vereffening gelden een groot aantal wettelijke verplichtingen en termijnen. De vereffenaar moet deze regels en termijnen volgen.   
De vereffenaar zal zo spoedig mogelijk een boedelbesschrijving maken. Daarnaast moet de vereffenaar de schuldeisers aanschrijven en openlijk oproepen zodat zij hun vordering(en) kunnen indienen. Als de vereffenaar de regels niet volgt riskeert hij aansprakelijkheid.  

Door de benoeming van Mooi Nalaten tot vereffenaar wordt de nalatenschap door een onafhankelijke professional vereffend en weet u zeker dat alle regels en termijnen worden gevolgd.

Mooi Nalaten heeft veel ervaring met lastige en complexe zaken en wordt regelmatig benoemd door de rechter tot vereffenaar. 
Zo bent u verzekerd van deskundigheid. 

Wilt u meer weten over Mooi Nalaten als vereffenaar? Neem contact op met Mr Linda de Kleuver.  

Klanten waarderen mij

Ik raad iedereen aan om Mooi Nalaten te betrekken bij de afhandeling van een erfenis. Het is toch iets wat je vaak pas voor de eerste keer doet. En je weet gewoon niet of je wel overal aan gedacht hebt. Ook ontzorgt het een hoop. Het is bovendien erg prettig samenwerken.

Wat is belangrijk?

Meer weten?

Wilt u weten wat Mooi Nalaten voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op.

Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend.
Ik ben te bereiken via 06-36305919 of [email protected]

Scroll naar boven