Executeur

Executeur

Bent u tot executeur benoemd in een nalatenschap en loopt u daarbij tegen moeilijkheden op  waar u niet uitkomt? Neem dan contact op met Mooi Nalaten. Wij helpen u graag verder met de afwikkeling van de erfenis.

Als executeur bent u benoemd in een testament. U heeft de benoeming wellicht aanvaard met de gedachte dit te doen uit respect voor de overledene. U heeft zich echter niet gerealiseerd wat de functie van executeur met zich meebrengt. Naast een emotionele kant vraagt de afwikkeling van een erfenis vaak enige kennis van ons erfrecht en andere burgerlijke rechten. Zaken waar normaal niet vaak mee te maken heeft.

Als executeur is het belangrijk om te weten welke rechten en plichten u heeft en welke rechten en plichten de erfgenamen, legitimarissen en/of legatarissen hebben. Deze rechten en plichten zijn deels verankerd in de wet en deels vastgelegd in het testament waarin u tot executeur bent benoemd.

Omdat de executeur de regie over een erfenis heeft is de executeur ook vaak degene naar wie de erfgenamen en andere gerechtigden kijken en wie men verantwoordelijk houdt voor een onjuiste afwikkeling van de erfenis. U kunt moeilijkheden voorkomen door tijdig hulp en advies in te schakelen bij de afwikkeling van een erfenis. De kosten voor het inschakelen van (juridsche) hulp en advies kunt u vaak ten laste van de erfenis brengen. 

Indien het testament daartoe een mogelijkheid geeft kunnen wij tevens als executeur in uw plaats worden gesteld. Op deze wijze kunnen wij als executeur de erfenis afwikkelen namens u.

Wilt u weten of het testament hiertoe mogelijkheden biedt of wilt u weten of Mooi Nalaten u kan helpen met uw werkzaamheden als executeur neem dan vrijblijvend contact op.

Klanten waarderen mij

 “Door een professionele executeur in te schakelen liepen de conflicten niet hoog op en kon de nalatenschap zonder problemen afgewikkeld worden. Dat geeft rust in een moeilijke periode.”

Wat is belangrijk?

Meer weten?

Wilt u weten wat Mooi Nalaten voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op.

Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend.
Ik ben te bereiken via 06-36305919 of [email protected]

Scroll naar boven