Ruzie over erfenis

RUZIE OVER ERFENIS

Uit onderzoek blijkt dat één op de drie erfenissen niet zonder ruzie wordt afgewikkeld. Dat lijkt veel, maar het is eigenlijk niet verwonderlijk. Een erfenis wordt immers verdeeld in een periode waarin emoties zoals verdriet en rouw een belangrijke rol spelen. Naast de emoties moet er zakelijk ook veel geregeld worden. 

Het afwikkelen van een erfenis verloopt in een aantal fasen. In iedere fase kan onenigheid ontstaan. Denk aan het opmaken van een boedelbeschrijving, problemen bij de verdeling (van inboedelgoederen) of de verkoop van het ouderlijk huis.

Belangrijke oorzaken van een conflict zijn vaak het gebrek aan vertrouwen door onduidelijke communicatie en gevoelens uit het verleden die door het overlijden naar boven komen. In welke fase van de afwikkeling u ook zit, een ruzie over de erfenis kan leiden tot een verdeeldheid die niet meer goed komt.

Is er sprake van een conflict rondom de erfenis en komt u er samen niet meer uit? Laat u dan bijstaan door een erfrechtspecialist. Linda de Kleuver van Mooi Nalaten heeft veel ervaring met conflicten rondom een erfenis. Neem vrijblijvend contact op voor het maken van een afspraak.

Meer weten?

Wilt u weten wat Mooi Nalaten voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op.

Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend.
Ik ben te bereiken via 06-36305919 of [email protected]

Scroll naar boven